Εκδηλώσεις 2022-2023

16/09/2022:  Το σχολείο μας απόλαυσε την έκθεση βιβλίου που διοργανώθηκε στο Ζάππειο.

07/10/2022:  Το 1ο ΣΔΕ Κορυδαλλού επισκέφτηκε  τον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη όπου ξεναγήθηκε από την Υποδιευθύντρια του σχολείου μας Γ. Κωνσταντάκη και τη φιλόλογο Ν. Κωστελέτου. Λέγεται ότι στο χώρο αυτό δίδαξε ο φιλόσοφος Αριστοτέλης όταν ίδρυσε το Λύκειο ή την Περιπατητική Σχολή (335 π.Χ.). Οι μαθητές συζητούσαν διάφορα θέματα καθώς περπατούσαν. Υπάρχει, επίσης, παλαίστρα, χώρος προπόνησης αθλητών σε πάλη και πυγμαχία. Στην αρχαιότητα από το Λύκειο μπορούσες να δεις την Ακρόπολη, σήμερα όμως οι πολυκατοικίες εμποδίζουν την οπτική αυτή επαφή.

25/10/2022: Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, όπου οι εκπαιδευόμενοι/νες ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους, με έμφαση στον ελληνοϊταλικό πόλεμο, τη γερμανική κατοχή και τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο

15/11/2022: Έγινε επίσκεψη στο μουσείο ΣΦΕΑ-ΕΑΤ-ΕΣΑ, Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου.

25/11/2022:  Η φιλόλογος του σχολείου μας Ν. Κωστελέτου ξενάγησε τους/τις εκπαιδευόμενους/νες στην έκθεση «Ελευσίνα-Πολιτιστική Πρωτεύουσα» του μουσείου Μπενάκη.

13/12/2022:  Η παλιά Αθήνα ξεδιπλώθηκε στα μάτια των εκπαιδευομένων κατά την επίσκεψή τους στο πολιτιστικό κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στο Θησείο. Επίσης είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη συλλογή από φιγούρες του θεάτρου σκιών της οικογένειας Χαρίδημου.

14/12/2022, 21/10/2022, 25/01/2023 και 01/02/2023:  Επισκέφτηκε το σχολείο μας η Αικ. Γιωτοπούλου, ειδική επιστήμονας σε θέματα οπτικοακουστικού γραμματισμού και φιλόλογος η οποία υλοποίησε ομαδοσυνεργατικές δραστηριότητες ώστε οι εκπαιδευόμενοι/νες να ευαισθητοποιηθούν αλλά και να αναπτύξουν κριτική σκέψη σε συναφή θέματα με στόχο να παραγάγουν οπτικοακουστικά έργα πάνω στις θεματικές: Ρητορική Μίσους, Φύλο, Η μετανάστευση στα Μέσα. Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας «Καρπός», φορέας που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο TEAM UP.

23/12/2022:  Η Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της ημέρας προσφέρθηκε για ένα περίπατο στο κέντρο του Πειραιά έτσι ώστε οι εκπαιδευόμενοι/νες,  με συντονίστρια την εκπαιδεύτρια του περιβαλλοντικού γραμματισμού Δ. Παντιώρα, να συσφίξουν τις σχέσεις τους με σκοπό τη δημιουργία θετικού κλίματος, γόνιμου και κατά την εκπαιδευτική διεργασία.

14/02/2023   Ο Α΄ κύκλος, με συντονίστρια τη Γ. Κωνσταντάκη, συμμετείχε στο παζάρι βιβλίου του Συνδέσμου Εκδοτών βιβλίου στην πλατεία Κλαυθμώνος.

23/02/2023:  Οι εκπαιδευόμενοι/νες του σχολείου μας παρακολούθησαν την προβολή «Η ιστορία της γης» στο πλανητάριου του ιδρύματος Ευγενίδου, μετά από πρόταση του εκπαιδευτή του επιστημονικού γραμματισμού Ν. Μοσχονά.

03/03/2023:   Στο μουσείο της Ακρόπολης οι εκπαιδευόμενοι/νες ξεναγήθηκαν στην εξαιρετική έκθεση «Ένδυμα Ψυχής», δραστηριότητα την οποία οργάνωσε η Δ. Παντιώρα.

13/03/2023:   Πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου, μέσω τηλεσυνάντησης, με τους διακεκριμένους επιστήμονες Α. Κούρου και Φ. Καραγιάννη, μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας Μαρίας Αναστασίας Μοσχοβάκου.

15/03/2023:   Στην  Εθνική πινακοθήκη οι εκπαιδευόμενοι/νες υλοποίησαν δραστηριότητες, σχετικές με πίνακες ζωγραφικής για το 1821, τις οποίες επιμελήθηκε η Υποδιευθύντρια Γ. Κωνσταντάκη.

24/03/2023:  Το σχολείο μας παραβρέθηκε στην Βιβλιοθήκη της Βουλής όπου και απόλαυσε την έκθεση που αφορούσε στη Μικρασιατική καταστροφή.

03/04/2023: Το 1ο ΣΔΕ Κορυδαλλού επισκέφτηκε το Ζάννειο ΕΠΑΛ όπου ξεναγήθηκε στα εργαστήρια και επιλύθηκαν απορίες των εκπαιδευομένων μέσα από εποικοδομητική συζήτηση που τους βοήθησε να αποφασίσουν τις επιλογές τους σχετικά με τη συνέχιση της μαθησιακής σταδιοδρομίας τους.

Την οργάνωση και το συντονισμό της επίσκεψης έκανε ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας του ΣΔΕ Β. Κομπογιάννης.

05/04/2023: Το τμήμα Β1 του 1ου ΣΔΕ Κορυδαλλού, στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης του,επισκέφτηκε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Αγίας Βαρβάρας όπου συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο κ. Βασιλάκο για να πάρουν μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας.

Τη δράση συντόνισε η εκπαιδεύτρια του περιβαλλοντικού γραμματισμού Δ. Παντιώρα μαζί με την εκπαιδεύτρια της πληροφορικής Κ. Σιδηροπούλου.

26/04/2023: Το σχολείο μας επισκέφτηκε το χώρο του Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο, δράση την οποία οργάνωσε και συντόνισε ο εκπαιδευτής του επιστημονικού γραμματισμού Ν.Μοσχονάς. Έγινε ξενάγηση από το προσωπικό του μουσείου στακτήρια, τον ιστορικό εξοπλισμό και σε εκθέματα, όπως μια λεπτομερής ανακατασκευή του Μηχανισμού των Αντικυθήρων ενώ υπήρξε αναφορά στην ιστορία και τη χρήση του αστεροσκοπείου.Αργότερα το ίδιο απόγευμα, όταν έπεσε το φως, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το «τηλεσκόπιο Δωρίδη» που βρίσκεταισε μικρή απόσταση από το κεντρικό κτήριο, στο λόφο της Πνύκας.Το τηλεσκόπιο είναι μια εντυπωσιακή μηχανολογικά όσο καιόμορφη κατασκευή και λειτουργεί εκεί από το 1902. Είχαμε την ευκαιρία για μια σύντομη παρατήρηση της Σελήνης, που τοτηλεσκόπιο έφερε εντυπωσιακά κοντά μας. Καθώς ήταν μόνο εν μέρει ορατή, παρατηρήσαμε το όριο μεταξύ μέρας και νύχτας εκεί και πολλούς κρατήρες που φαίνονταν καθαρά.

03/05/2023: Το 1ο ΣΔΕ Κορυδαλλού συνδέθηκε μέσω σύγχρονης ψηφιακής πλατφόρμας με το ΣΔΕ Ορεστιάδας όπου συζήτησαν και αντάλλαξαν εμπειρίες και ιδέες σχετικά με το σχέδιο δράσης πουεκπονούν. Η δραστηριότητα αυτή συντονίστηκε και υλοποιήθηκε από την εκπαιδεύτρια της πληροφορικής Κ. Σιδηροπούλου.

10/05/2023: Το τμήμα Β1 του 1ου ΣΔΕ Κορυδαλλού, στο πλαίσιοτου σχεδίου δράσης του, επισκέφτηκε το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής Αθηνών.Τη δράση συντόνισε η εκπαιδεύτρια του περιβαλλοντικού γραμματισμού Δ. Παντιώρα μαζί με την εκπαιδεύτρια της πληροφορικής Κ. Σιδηροπούλου

11/05/2023: Το 1ο ΣΔΕ Κορυδαλλού επισκέφτηκε το εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω όπου ξεναγήθηκε στα εργαστήρια και επιλύθηκαν απορίες των εκπαιδευομένων μέσα από εποικοδομητική συζήτηση που τους βοήθησε να αποφασίσουν τις επιλογές τους σχετικά με τη συνέχιση της μαθησιακής σταδιοδρομίας τους. Την οργάνωση και το συντονισμό της επίσκεψης έκανε οΣύμβουλος Σταδιοδρομίας του ΣΔΕ Β. Κομπογιάννης.

18/05/2023:   Το 1ο ΣΔΕ Κορυδαλλού επισκέφτηκε ο Μ. Κουκίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Εγκληματολόγων, ο οποίος ενημέρωσε για θέματα εξαρτήσεων και συζήτησε με τους/τις εκπαιδευόμενους/νες σχετικά θέματα που τους/τις απασχολούσαν. Την εκδήλωση οργάνωσε και συντόνισε ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας του ΣΔΕ Β. Κομπογιάννης.

25/05/2023: Η εκπαιδεύτρια του γραμματισμού Πληροφορικής οργάνωσε την επίσκεψη του σχολείου μας στον πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος»

30/05/2023: Το 1ο ΣΔΕ Κορυδαλλού επισκέφτηκε το ΕΠΑΛ Πειραιά όπου ξεναγήθηκε στα εργαστήρια και επιλύθηκαν απορίες των εκπαιδευομένων μέσα από εποικοδομητική συζήτηση που τους βοήθησε να αποφασίσουν τις επιλογές τους σχετικά με τη συνέχιση της μαθησιακής σταδιοδρομίας τους.

Την οργάνωση και το συντονισμό της επίσκεψης έκανε ο Σύμβουλος Σταδιοδρομίας του ΣΔΕ Β. Κομπογιάννης.