Εκδηλώσεις 2021-2022

21/02/2022:  Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των εκπαιδευομένων για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και τη κυκλική οικονομία από τους Θ. Ιωάννου και Μ. Φωτιάδη, επιμορφωτές και μέλη της συγγραφικής ομάδας του υλικού που αξιοποιήθηκε και το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

25/02/2022:  Επίσκεψη και ξενάγηση στην έκθεση «Χαρακτική-Από την Προϊστορία στην Ελλάδα του Σήμερα» που διοργανώθηκε από το ΕΕΤΕ και φιλοξενήθηκε στην αίθουσα «Νίκος Κεσσανλής» της ΑΣΚΤ. Βασική οπτική ήταν ότι η «είναι η Γνώση που μαζί με την Τέχνη, χέρι-χέρι, ενώνουν τους Ανθρώπους, τους Λαούς και το Χθες με το Σήμερα».

09/03/2022, 10/03/2022, 15/03/2022, 17/03/2022:  Το Παιδικό Μουσείο υλοποίησε συναντήσεις στο χώρο του ΣΔΕ με σκοπό την επαφή των εκπαιδευομένων με τη σύγχρονη και μοντέρνα τέχνη μέσα από ομαδοσυνεργατικές  και βιωματικές δραστηριότητες.

11/03/2022:  Ο Α΄ κύκλος επισκέφτηκε την έκθεση «Ρεμπέτικο» με σύγχρονους πίνακες, φωτογραφίες, γλυπτά, ηχητικά ντοκουμέντα στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων. Η επίσκεψη οργανώθηκε και συντονίστηκε από την Υποδιευθύντρια του ΣΔΕ Γ. Κωνσταντάκη.

24/03/2022: Εν όψει  του εορτασμού της 25ης Μαρτίου το σχολείου μας επισκέφτηκε το  Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στο μέγαρο της Παλαιάς Βουλής όπου εκθέτονται κειμήλια του Αγώνα 1821.

01/04/2022:  Ο Β΄ κύκλος περιηγήθηκε σε ιστορικά μνημεία, όπως στη Βιβλιοθήκη του Ανδριανού, στο Ναό του Ηφαίστου και στη Στοά του Αττάλου η οποία οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τον εκπαιδευτή του αριθμητικού γραμματισμού Ν. Ντόκολα.

08/04/2022:  Ομάδα εκπαιδευομένων ως αντιπροσωπεία του ΣΔΕ, συνοδευόμενη από την Υποδιευθύντρια του ΣΔΕ Γ. Κωνσταντάκη συμμετείχε σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας και περιλάμβανε ομιλία του εκπαιδευομένου μας Μ. Ράντη καθώς και προβολή ντοκιμαντέρ μικρού μήκους, παραγωγής της Πρεσβείας της Νορβηγίας. 

12/04/2022: Ο Α΄ κύκλος περιηγήθηκε σε σταθμούς-μνημεία του πολιτισμού της Αθήνας υπό το συντονισμό του εκπαιδευτή του αριθμητικού γραμματισμού Ν. Ντόκολα, της συμβούλου-ψυχολόγου Λ. Μαρκάτου και της συμβούλου σταδιοδρομίας  Ν. Πόγκα.

13/04/2022:  Η περιβαλλοντική ομάδα Save your hood που αποτελείται από εθελοντές για τη συλλογή αποβλήτων επισκέφτηκε το σχολείο μας και ενημέρωσε τους/τις εκπαιδευόμενους/νες για θέματα που αφορούν το περιβάλλον, τη ρύπανσή του καθώς και τις εθελοντικές δράσεις με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους. Διοργανώθηκε από την εκπαιδεύτρια του πληροφορικού γραμματισμού Κ. Σιδηροπούλου και την εκπαιδεύτρια του περιβαλλοντικού γραμματισμού Δ. Παντιώρα.

17/04/2022 : Ημέρα Κυριακή, οι εκπαιδευόμενοι/νες παροτρύνθηκαν να συμμετέχουν στη δράση της Δημοτικής Πινακοθήκης Αθηνών «Κυριακές στην Αθήνα», με ξενάγηση στους δρόμους του Μεταξουργείου και συνοδεία καλλιτεχνικών δρώμενων της περιοχής σχετικά με τα graffiti.

05/05/2022:  Ο Β΄ κύκλος και αντιπροσωπεία του Α΄ κύκλου επισκέφτηκαν το εσπερινό ΕΠΑΛ Ταύρου, μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσής του, για να ενημερωθούν σχετικά με εκπαιδευτικά θέματα σε περίπτωση που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους μετά το ΣΔΕ. Η επίσκεψη συντονίστηκε από τη σύμβουλο σταδιοδρομίας  Ν. Πόγκα η οποία μαζί με τη σύμβουλο-ψυχολόγο Λ. Μαρκάτου και τον εκπαιδευτή του αριθμητικού γραμματισμού Ν. Ντόκολα συνόδεψαν τους/τις εκπαιδευόμενους/νες.

12/05/2022:  Επίσκεψη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας, με σκοπό την εξοικείωση με πρακτικές οργάνωσης βιβλιοθήκης, των ομάδων που εμπλέκονται στο αντίστοιχο σχέδιο δράσης που οργανώθηκε από την εκπαιδεύτρια του πληροφορικού γραμματισμού Κ. Σιδηροπούλου η οποία μαζί με την εκπαιδεύτρια του γλωσσικού γραμματισμού Ε. Γεωργίου συνόδεψαν τους/τις εκπαιδευόμενους/νες.

16/05/2022: Αντιπροσωπεία από το Δήμο Κορυδαλλού, της διεύθυνσης πρασίνου, επισκέφτηκε το σχολείο μετά από πρόσκληση των εκπαιδευομένων που συμμετείχαν στο σχέδιο δράσης «Φυσικό περιβάλλον και αστικό τοπίο γύρω από το σχολείο μας» με κύρια συντονίστρια την εκπαιδεύτρια του περιβαλλοντικού γραμματισμού Δ. Παντιώρα όπου συζήτησαν συναφή θέματα.

17/05/2022:  Ο Β΄ κύκλος και αντιπροσωπεία του Α΄ κύκλου επισκέφτηκαν το εσπερινό ΕΠΑΛ Αιγάλεω, μετά από πρόσκληση της Διεύθυνσής του, για να ενημερωθούν σχετικά με εκπαιδευτικά θέματα σε περίπτωση που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους μετά το ΣΔΕ. Η επίσκεψη συντονίστηκε από τη σύμβουλο σταδιοδρομίας  Ν. Πόγκα η οποία μαζί με τη σύμβουλο-ψυχολόγο Λ. Μαρκάτου και τον εκπαιδευτή του αριθμητικού γραμματισμού Ν. Ντόκολα συνόδεψαν τους/τις εκπαιδευόμενους/νες.

18/05/2022:  Η ομάδα του τμήματος Α1 παρουσίασε μέσω διαδικτυακής συνάντησης την έρευνα που έκανε στο σχέδιο δράσης της, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο πρόγραμμα ecomobility, το οποίο συντονίστηκε από την εκπαιδεύτρια του περιβαλλοντικού γραμματισμού Δ. Παντιώρα και ολοκληρώθηκε και με τη συνεργασία της εκπαιδεύτριας του πληροφορικού γραμματισμού Κ. Σιδηροπούλου.

24/05/2022: Υλοποιήθηκε, στο χώρο του σχολείου μας, ενημέρωση των εκπαιδευομένων από το εκπαιδευτικό κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα, Διοτίμα, σχετικά με την έμφυλη βία την οποία οργάνωσε και συντόνισε η  σύμβουλος-ψυχολόγος Λ. Μαρκάτου.

25/05/2022: Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιώργος Σταμάτης, επισκέφτηκε το σχολείο μας, μετά από πρόσκληση των εκπαιδευομένων. Συνομίλησε μαζί τους για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σχετικά με την ανεργία, την προσπάθεια ένταξής τους στην αγορά εργασίας και το χαμηλό βιοτικό τους επίπεδο.

26/05/2022: Οι εκπαιδευόμενοι/νες περιηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο με θέμα «Πλάκα, η συνοικία των θεών» που διοργανώθηκε από τους/τις εκπαιδευτές/τριες Ν. Ντόκολα, Ε. Γεωργίου και Κ. Σιδηροπούλου.

27/05/2022: Ξενάγηση των εκπαιδευομένων στη βιβλιοθήκη, στο πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος καθώς και στο γλυπτό «Maman» της Louise Bourgeois που φιλοξενούσε το ΚΠΙΣΝ. Η δράση οργανώθηκε και συντονίστηκε από την εκπαιδεύτρια του περιβαλλοντικού γραμματισμού Δ. Παντιώρα και συμμετείχαν η την εκπαιδεύτρια του κοινωνικού γραμματισμού Θ. Πολίτου και ο εκπαιδευτής του αριθμητικού γραμματισμού Ν. Ντόκολας.

30/05/2022: Ο υπεύθυνος του ΕΚΦΕ Ηλιούπολης Π. Λάζος, μέσω βιωματικών δράσεων και πραγματοποίησης πειραμάτων διεύρυνε τις γνώσεις των εκπαιδευομένων σε θέματα επιστημονικού γραμματισμού, ενθαρρύνοντας παράλληλα  την ανακαλυπτική τους διάθεση προσέγγισης του κόσμου.

01/06/2022: Επίσκεψη των εκπαιδευομένων στο Αστεροσκοπείο Αθηνών την οποία διοργάνωση ο εκπαιδευτής του αριθμητικού γραμματισμού Ν. Ντόκολας. 03/06/2022: Ξενάγηση των εκπαιδευομένων στο Βράχο της Ακρόπολης η οποιά οργανώθηκε από την Υποδιευθύντρια Γ. Κωνσταντάκη και υλοποιήθηκε από την εκπαιδεύτρια του γλωσσικού γραμματισμού Μ. Παπαδάκη, την εκπαιδεύτρια της Πολιτισμικής-Αισθητικής Αγωγής Ε. Αρτοπούλου και τον εκπαιδευτή του αριθμητικού γραμματισμού Ν. Ντόκολα.

07/06/2022: Ενημέρωση των εκπαιδευομένων σχετικά με την πρόληψη της εξάρτησης ουσιών που διενεργήθηκε στο χώρο του σχολείου μας από τους/τις Δ. Πανταζοπούλου, Ε. Διονυσάτου, Μ. Σιδηροκαστρίτου και Π. Διαμαντη Παναγιώτη της Μονάδας Απεξάρτησης 18 ΆΝΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής. Την οργάνωση και εποπτεία της δράσης είχε σύμβουλος-ψυχολόγος Λ. Μαρκάτου.